Lazac szelet joghurtos kapormártással / Lazac steak with joghurt
Lazac szelet joghurtos kapormártással / Lazac steak with joghurt. Mindannyian tudjuk, mennyi pozitívuma van a halak fogyasztásnak, de a lazac talán még köztük is az élen jár. Finom és egészséges, a fogyókúrázók egyik kedvenc étele, mivel ha sokat eszel belőle, akkor se fog meglátszani a vonalaidon. Ellenben magas fehérjetartalma miatt rengeteg energiával lát el, így fogod magad fáradtnak és álmosnak érezni a diéta alatt. Hozzávalók (4 főre): 4 szelet (egyenként kb. 20 dkg-os) lazacfilé madársaláta 1 nagy doboz görög joghurt friss vagy fagyasztott kaporlevél 1 gerezd fokhagyma 1 db kezeletlen héjú citrom olívaolaj só, őrölt zöldbors Elkészítés: Sütés előtt 15-20 perccel a lazacot vegyük ki a hűtőből, hogy sütéskor közel szobahőmérsékletű legyen. Tegyük papírtörlőre, hogy a nedvességet felszívja a halról. Ízesítsük a joghurtot sóval, kaporral, zúzott fokhagymával és kevés őrőlt zöldborssal. Karikázzuk fel a citromot. Vastag alj