Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: május 10, 2020

Avokádós-tojásos pirítós / Avocado toastie.

Kép
Avokádós-tojásos pirítós / Avocado toastie. A nyers avokádóból semleges íze miatt édes és sós ételek egyaránt készíthetők, így például saláta, krém mártogatáshoz, leves, tejturmix, jégkrém, kis cukorral és lime-mal elkeverve édesség, illik húsokhoz, halakhoz, lehet szendvics vagy sushi alapja, de grillezhető is. Főzni viszont nem szabad, mert keserű lesz. A guacamole néven ismert avokádókrém az egész világon kedvelt eledel. Hozzávalók (4 főre):   8 kisebb szelet kenyér   8 tojás   1 avokádó   8 cheddar sajtszelet   fél citrom leve   2 nagyobb paradicsom szeletelve   8 salátalevél apróra vágva   vaj   só, bors   olívaolaj Elkészítés: Az avokádó húsát összetörjük, hozzákeverjük a fél citrom levét, a borsot és a sót. A 8 tojás mindkét oldalát kevés olívaolajon egyszerre megsütjük (fontos, hogy egyszerre, mert így nem folyik szét a tojás, éppen akkora lesz, amekkora ráfér egy kenyérszeletre). Egy serpenyőben a kenyérszeletek mindkét oldalát alacsony hőfo