Kertész Ákos Kanadában élő magyar Kossuth dijas iró véleménye a magyarságról komment nélkül

 Ajánlom minden Magyarnak megszivlelni gondolatait bárhol él a világban. Remélem eljön az idő, s lessz olyan generáció aki nem szégyeli kimondani a történelem azon árnyoldalairól a véleményét amit a magyarok az elmult 1020 évben elkövettek akár a világban akár saját hazájuk és "fajtájuk" ellen. Talán a jobb oldalnak is más lesz a megitélése Kertész Ákosról.

Kertész Ákos sziporkái

„A magyar genetikusan alattvaló. József Attila talált mentséget: „ezer éve magával kötve, mint a kéve sunyít, vagy parancsot követ.” De ez nem mentség arra, hogy a magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire.

Ma már a második világháború borzalmaiért, a Holocaustért egyedül a magyar a felelős, mert a magyar nép az (a német néppel ellentétben), amelyik se be nem vallotta, meg nem gyónta a bűneit, se töredelmes bűnbánatot nem tanúsított, se meg nem fogadta, hogy soha többé, se bűnbocsánatért nem esdekelt.”

– Kertész Ákos. Nepszava.com, 2011. augusztus 29.

„Az Amerikai Népszavához írt publicisztikámban szereplő mondatot: „A magyar genetikusan alattvaló” – ezúttal helyreigazítom. Helyesen ilyen mondat nincs. Örömmel értesültem, hogy a holokauszttal kapcsolatban az elmaradt bocsánatkérés ügyében helyreigazítottak mások. Ezzel az ügyet lezártam.”

 

...a nyugati politikusok... késve fogják fölismerni azt a veszedelmet, amely az iszlám szélsőségesek részéről fenyegeti az egész civilizációt... Nem vagyok cionista. Nem kívánnék Izraelben élni, nagyon jól megvagyok itt, Montreálban. De ha fiatal volnék, az első hívó szóra habozás nélkül mennék önkéntesnek az izraeli hadseregbe...

– Kertész Ákos: A hamis zsidó önkép[

Ma már a második világháború borzalmaiért, a Holocaustért egyedül a magyar a felelős.

„Már az se nagyon érdekel, milyen a magyar. Egy ideig kerestem a mentségeket, de föladtam: nincs mentség. »Ezért a népért úgyis mindegy. Ebsorsot akar, hát akarja!«

Ami engem még érdekel, az a baloldal. Mert bár az én testre-szabott, morális alapú szocializmusom – aminek a lényege, hogy mindig az eltaposottak, a kifosztottak, a cserbenhagyottak, a nehézsorsúak mellett állok –, nem azonos soha az éppen aktuális »pártszocializmussal«, mégis ez az a közösség, amelyik hozzám legközelebb áll. És engem ennek a közösségnek a folyamatos árulása érdekel, mert ha nincs ez az árulás, Fidesz sincs.

 

Shirley MacLaine El Camino című könyvében írja: Figyeljük meg, hogy amikor valakire mutogatunk akkor három ujjunk magunk felé mutat!

Kertész Ákos
Író

k

 

Kertész Ákos Kanadában élő Kossuth-díjas magyar író, filmdramaturg. Wikipédia
Születési dátum: 1932. július 18. (életkor 88 év), Budapest
Állampolgárság: Magyar
Könyvek: Makra, Zé, Sikátor: regény, Kasparek, A gyűlölet ára, TOVÁBBIAK
Díjak: Kossuth-díj

 

Mentes a vírusoktól. www.avast.com

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Részletesebb leírás a Reszegi név eredetről és a településekről....

Régi képek a korabeli falusi nép életéből a Horthy korszak Magyarországán!