2020 március 11 megérkezett a Korona Virus Magyarországra

2020 március 11 hivatalosan is bejelenti a kormány, hogy korona virus megbetegedést észleltek az országban. A magyar Kormány Orbán Miniszterelnök javaslatára tejhatalmat kért és kapott a FIDESZ - KDMP összetételü/ többségi/ képviselőkből álló országgyüléstől az ellenzék közzül csak három szélsőjobboldali képviselő szavazott a kormánypárti lépviselők mellett.
Igy lett meg a 2/3 többség. Az előző héten még négy ötödös többség kellett volna de ezt nem tudták elérni s igy már a második szavazáson a hétfői napon elég volt a kétharmados többség is.
Ezt a döntést Európai Kormányok önkényesnek, tulzott hatalmi törekvésnek a demokratikus intézmény rendszerek és a sajtó szabadság további korlátozásának minősítettek.
Ezt az állítást az is bizonyítja, hogy a felállított Operativ Törzs az első időkben minden kérdésre adott választ később már behatárolták az ujságíróknak feltehető kérdések számát/ amit egy kérdésben határoltak be/. Ujabban már az újságírók személyesen nem is találkozhatnak az Operativ Törzs tagjaival tevékenységüket videon követhetik. Kérdés feltevésre egyáltalán nem nyilik lehetőség.
Végül is bekövetkezett amire mindenki számított és az ellénzék hangsulyozta, hogy erre a felhtalmazásra nem volt szükség. Igy tud kibujni a miniszterelnök a kérdésere adandó válasz elől.
A  nép tömegei elégedetlenségüket fejezik ki a különböző kommunikációs lehetőségeken. Pl az ATV fórum rendszerén amely minden telefonálónak vélemény nyilvánitási lehetőséget biztosít.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Részletesebb leírás a Reszegi név eredetről és a településekről....

Régi képek a korabeli falusi nép életéből a Horthy korszak Magyarországán!