Bucsu a 2018 as évtől!

Sokszor végig gondoltam, hogy hogyan lehet értékelni ezt az évet. Nagy gondban vagyok amikor meg kell fogalmazni, mi is volt ebben az évben ami egy magyar ember életét értelmessebbé, szebbé tenné. Az év elején még abban reménykedtem, hogy az április hónap megváltoztatja a szegényebbek és a nyugdíjasok életvitelét.
Az elmúlt nyolc évben nem javult az életszinvonala csak a felső 1 másfél millió embernek. A szegénység küszöb viszont mindig mindig magassabbra kerül.
Saját életünkön tapasztaljuk, hogy az alsóbb réteg fogyasztási strukturálya az egészségtelenebb élet, illetve étekezés irányában tolódott el. Az ilyen jellegű élelmiszerek ára viszont az átlagostól sokkal nagyobb mértékben emelkedik.
A kormány propagnda arra irányul, hogy elhitesse az embereknek, emberekkel, hogy mennyire jól élnek. A nyugdíj emeléstervezését is a "sajá fejük" után mennek még a Nemzeti Bank mérését sem fogadják el aki az infláció mértékét már eleve 2,9% ban prognosztizálja, ezzel szemben a nyugdíjasok 2,7% - os emelést kapnak.
Sajnos már nyolc éve nem alkalmazzák a tíz évvel ezlőtt törvény figyelmen kívül hagyják.
Az utóbbi időben megindult valamiféle erjedés a társadalomban és én azt remélem, hogy a 2019 év valamiféle változást eredményez.
A Magyar Kormány figyelmen kivül hagyja a tömegek véleményét, az utóbbi nyolc évben meghatázozott milliárdokat költött feleslegesen úgy nevezett "Nemzeti Konzultációra" aminek semmi értelme nem volt  és nincs. Jelenleg is olyan dologban kéri a véleményt aminek a társadalom számára értelme nincs, aminek lenne arról pedig nincs sen konzultáció sem népszavazás.
A Magyar Nép óriási türelemmel bir, de én nagyon remélem ez a türelem elfogy és várhatóan komoly változáson megy át az ország.
A Karácsonyi Ünepekhez Minden Becsületes Magyar Embernek Jó egészséget és bőséges étek lehetőséget kívánok!
Majd később folytatom az év értékelésm.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Részletesebb leírás a Reszegi név eredetről és a településekről....

Régi képek a korabeli falusi nép életéből a Horthy korszak Magyarországán!