Népszavazás 2016 október hó 2

Olyan sok szó esik mostanában a vasárnapi népszavazásról. Mindenki tudja, hogy jogilag érvénytelen volt a népszavazás. "Jogtalanul" viszont mindenki a saját céljaira használja az "eredményt".
Egy szó mint száz a népszavazás eredménytelen volt mert a szavazásra jogosultak alig negyven százaléka vett részt a szavazáson és mondta el véleményét. A több mint ötmillió szavazatra jogosult állampolgár nem tartotta fontosnak, hogy hitvallást tegyen a jelenlegi kormány mellett.

A miniszterelnök és propaganda gépezete viszont már úgy kommunikálja a népszavazást, hogy a magyarok 98% a hitet tett a betelepítés ellen. Mennyivel tisztességesebb lenne hozzá tenni, hogy
a részt vettek ennyi és ennyi százaléka mondta, hogy ne legyen kényszer betelepítés ami már a szavazáskor okafogyott volt mert az Unió már rég nem foglalkozik a kvóta kérdéssel.

A gondolataimat éppen a mai napon osztom meg akkor amikor gyásznap keretében emlékezünk meg az 1849 október hatodikán kivégzett Aradi Vértanúkról. Nem tudom, hogy eszébe jutott e valakinek a megemlékezők közül, hogy ezek a tábornokok nem igazán voltak törzsgyökeres magyarok de mégis a magyar szabadságért áldozták életüket.

Mostanában divat lett hivatkozni a keresztény európaiságra, kereszténységre de keveseknek jut eszébe, hogy az Őseink akik itt a kárpátmedencébe letelepedtek nem igazán voltak sem európaiak sem pedig keresztények. Aki a történelmet ismeri és objektíve akarja értelmezni az tudja, milyen vér áldozatok árán lett ebből az országból keresztény ország és mit kapott István király a Pápától ezért a "művéért". Mi volt ez ha nem önös cél és egy katolikus vallás erőszakos elterjesztése.
Én erről is könnyen és szívesen beszélek mert az Őseim soha nem hódoltak be a katolikus vallásnak.
Mi Hajdúk keresztények és Kálvin követői voltunk és vagyunk többségében jelenleg is.

Mi hát ez a nagy keresztényi büszkeség meg európaiság? más népek más vallások nem olyanok nem egy istent imádnak a vallásos emberek  független attól, hogy kit vagy mit imádnak. Még a Római Pápa is megengedőbb e menekült kérdésben mint a Magyarok egy része.
A kereszténységre nem a szolidaritás az emberbaráti szeretet kellene, hogy jellemző legyen?

Sajnos a magyar emberek egy része fog bűnhődni a kormány álságos menekült politikája miatt. Már lehet hallani, hogy Ausztria befogadja a "használható" menekülteket de ennek az lesz az ára, hogy az ott dolgozó magyar szakembereket cserélik le a menekültekkel. A másik amit ár lehet tudni, hogy Angliában a bevándorló közép európai emberekkel szemben ellenszenvek kezdenek kialakulni ami eddig egyáltalán nem volt jellemző. Mostanában több náció utcán sétáló ott dolgozó embereit támadták meg az utcán mert nem Angolul hanem saját nyelvükön beszélgettek.
A menekült kérdés gazdasági, gazdaságpolitikai és nem etnikai kérdéssé kezd alakulni ahol már nem fér meg egymás mellett az ős lakos és a "bevándorló" a vendég munkás és a menekült.
Szerintem az lenne a jó hazánkban is ha a józan gondolkozású vezetők kerülhetnének vezetői funkciókba akik nincsenek megfertőzve ezekkel a "hamis" nézetekkel, akik tudnak "normálisa" gondolkozni.
A rendszerváltás óta felnőtt generációkból kellene, hogy kikerüljön az új Magyar vezető réteg akik még tiszta kezűek és vezetőként is emberek tudnának maradni.
A népszavazásnak legalább ennyi hozadéka kellene, hogy legyen a politikai életre és ez a 2018. tartó másfél év felkészülési idő lehetne az új vezetőréteg kiválasztódására és majdan a hatalomba kerülésre elfelejtve és hátunk mögött hagyva ezt a csúfos rendszerváltás óta eltelt időszakot.
Ebben reménykedem és szeretném, hogy nagyon sokan ennek megfelelően gondolkoznának a Magyar Népköztársaságban helyre állítva a nép a politika és a közélet tisztaságát és becsületét.      

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Részletesebb leírás a Reszegi név eredetről és a településekről....

Régi képek a korabeli falusi nép életéből a Horthy korszak Magyarországán!