Néhány gondolat az elvándorlásról!

Sok féleképpen lehet meg közelíteni azt, hogy a magyarok miért élik meg azt az időszakot újra mint 1929 és  1933 - as gazdasági válság idején.
Sokan  főleg a politikusok nagy része azt vallja, hogy ez egy természetes vágy a jobb élet iránt. Ugyanakkor azt is mondják, hogy ezt az Uniós tagság hozta magával.
 Az én véleményem mindkettővel ellentétes  mivel a saját családom példája igazolja az én megítélésemet. Mennek mert a "rendszer váltás" óta ebben az országban úgy megváltoztak az egyszerű kétkezi munkások és a fiatal értelmiségiek többségének, valamint a tanulni vágyó fiatalok élet helyzete, hogy ebből egyetlen kiút vagy átmenetileg vagy végérvényesen elhagyni ezt az "élhetetlen " országot.
Tanulni a nyugat európai országokban lehet, hogy valamivel költségesebb de szabadabb a gondolkozás és szabadabb a szakma választás. Senik nem mondja meg, hogy mi legyél és főleg a politika, ha képeséged van úgy fizikailag mint szellemileg az lehetsz ami csak akarsz lenni.
Két gyerekünk és hat unokánk választotta ezt az életformát sőtt már dédunoka is ott más országban tehát más anyanyelvel született. Ő már igazán Európa Uniós Polgárnak született úgy él és remélem úgy is fog gondolkozni.
Ezek az emberek nem hisznek semmiféle "siker propagandában" ami ebben az országban van.
Elszéled a "nyáj" megy a Magyar amerre lát és ez így lenne helyes ha csak azért menne, hogy tapasztaljon mit tették ezt Őseink egyetemet végzett fiataljaink a XVIII. XIX században vagy még a XX. század elején is.Nagy nevü Egyetemeinkről kikerülő tudós emberek, íróink és költőink világot láttak tapasztaltak de mindig vissza vágytak mert bárhogy is volt de mindig volt miért vissza vágyni.
Mit lát a ma ifjusága? harácsolást észnélküli hazudozást és embertelen kizsákmányolást és vagyonosodást. A korábbi századoban is voltak gazdagok de nem ilyen erőszakosan egy két év alatt a nép nyakára ülve szedték össze a vagyonukat lásd a történelmünk idevonatkozó részeit. Belehetett házasodni a vagyonba és el is lehetett azt pocsékolni lásd a dzsentrik életvitelét. De a mai gazdagok tisztelet a kivételtől nem igazán a munkájuk vagy az eszük révén gazdagodtak meg. Jókor voltak jó helyen és most újra itt van a Bátyám -Úram világa a semmiből egy két év alatt milliárdosok lesznek és a kétkezi munkások az alkotó értelmiségiek pedig csak éppen, hogy élnek.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Részletesebb leírás a Reszegi név eredetről és a településekről....

Régi képek a korabeli falusi nép életéből a Horthy korszak Magyarországán!