Amit én másként látok!

Az utóbbi hetekben egy kicsit el hanyagoltam a blog írását. Nem minden estben figyeltem arra, hogy ez nekem is fontos lehet. Ma már több gondolat fogalmazódik meg a fejemben, mert nagyon sok nekem nemtetsző dolog történik a környezetemben. Elég ha csak azokra a szóbeszédekre figyelek amelyekkel "maffiózók" elősegítették a külhonban élők Magyar állampolgárságának a könnyebb meg szerzését, vagy ha arra gondolok, hogy "milyen jól teljesít az ország" vajon kinek, vagy kiknek az érdekét szolgálják az ilyen félre vezetések.
Még egy izgalmasnak ítélt kérdés foglalkoztat; a Magyar mezőgazdaság és a mezőgazdasági és élelmiszer ipari termékek termelése és értékesítése. Kis hazánkat évszázadokon át úgy emlegették mint Európa Éléskamrája s ma már ott tartunk, hogy - nem csak a választék bővítése miatt -, hogy szinte egyértelmű hazai élelmiszer ipari terméket a Magyar üzletekben szinte nem is lehet látni. Van erre ugyan törekvés, de megítélésem szerint nem nagy eredménnyel. A "rendszer váltás" előtt voltak termékeink bőven; több mint tíz millió sertést tartottak a nagy üzemekben és a háztáji gazdaságokban mára ez a mennyiség a három millió alá csökkent. A szervasmarha állományunk világhírű volt, szavas marha hússal mi láttuk el Kelet-Európát. Óriási mennyiségben állítottak elő a gazdaságok paradicsom és alma sűrítményt, nem csak Nyugat-Európában de még az Egyesült Államokba is szállítottunk. Nagyobb feldolgozó üzemeknek Nyugat-Európában és a tengeren tullon is voltak leány vállalatai. A "költői " nagy kérdés mi lett ezekkel a vállalatokkal és a piacainkkal?????????. Ehhez egy kedves példát talán szabad legyen a 2014 évben nagyon jó volt a meggy termés, gazdák úgy gondolták, hogy ebből jut exportra is mondjuk az Orosz piacra, de nekünk nincs ilyen jellegű kapcsolatunk"- felégették 1990 évben"-, majd segítenek a Lengyelek Ők ott vannak a piacon, meg is vették a Magyar meggy felesleget!. Aztán jött az Ukrán "helyzet" és mind a Lengyelek nyakán maradt a Magyar meggy!  " Nagyon ügyesek a gazdasági és kereskedelmi szakembereink"! Aztán jött az "embargó politika" és aztán az Unió majd mélyen zsebbe nyúl, hogy az okozott kárt a gazdaságoknak meg fizesse!
Amikor a termelő üzemek határokon átnyúló termelést folytatnak ilyen "süket" politikával nem lehet ellenfeleket sakkba tartani!
A nemzetközi politika területén is vannak "érdekességek" például,. bennem nagyon sokszor meg fogalmazódik a kérdés kinek az érdekét szolgálja az Ukránok ennyire "sürgős" partneri szerződése? Tudom ez is költői kérdés, de azért jó lenne az ilyenekre is időnként választ kapni. No de nincs semmi gond az ország fele éhezik, több mint másfél millió külföldön él és dolgozik de azért "nagyon jól teljesít az ország" mert mai is átadtak Kecskeméten egy olyan üzemet amilyen már a rendszerváltás előtt is dolgozott, csak hát újra feltalálták  a "spanyol viaszt"!
Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresem a választ amit nem minden esetben találok, legalábbis logikus magyarázatot nem tud adni senki. Ilyen válasz van, hogy CSAK!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Részletesebb leírás a Reszegi név eredetről és a településekről....

Régi képek a korabeli falusi nép életéből a Horthy korszak Magyarországán!