A Hortobágyi Nemzeti Park ahogyan ma megélik az ott élő emberek!

Előfordult már a FIDESz korábbi kormányzása idején is hogy tizenkét állami gazdaság csak úgy "szőrén szálán eltűnt" ez alapozta meg a "mai" nagy birtok rendszert Magyar országon. Még van néhány Nemzeti Park és ott élő ős honos állatok de valakiknek már ez is szálka a szemében mint ahogyan  az is, hogy a rendszer váltáskor majdnem el tűnt a Magyar Szürke a Hortobágyról. S aztán az ország különböző pontjain jelentek meg a kisebb nagyobb csordák. Az érdekessége, hogy a rendszer váltásig ezek az állatok csak a Hortobágyon és a Bugaci pusztán voltak találhatók. Ma Magyar ország dunántúli területein is meg találhatók az "új földesuraknál" Mi lesz ha már nincs magyar köztársaság, nincs nép vagyon? s állami vagyon sem lesz  olyan állatokból melyek nem csak Magyar Ország hanem Európai kincsnek is számít. "Nagy csendben, fű alatt"  mindent visznek?! Érdemes azért ezekre a dolgokra Magyar Ember jobban odafigyelni.

Fölbolydult a puszta, lássák a következményt
Leírás: PDFLeírás: NyomtatásLeírás: E-mail
Írta: Buzási László 2013. szeptember 03. kedd, 20:28
Leírás: A Hortobágyot nem adjuk 2Az elmúlt hónapokban mi is többször beszámoltunk arról, hogy a Hortobágyon nagyon nem jó irányba mennek a dolgok. Évtizedek óta, rendszeresen megtartott,lovas napokat lemondanak, havi rendszerességgel embereket kirúgnak, megnyert pályázatot megpróbálnak visszaadni, és még lehetne sorolni az érthetetlen lépéseket.

Közben a kirúgások mellett, jó hátszéllel, kispályás amatőröket alkalmaznak átszervezéssel létrehozott új munkakörökbe. Ezeket az érthetetlen dolgokat, már nem lehet tovább az egyszerű emberek torkán lenyomni. Megelégelték, és megpróbálnak tenni elleni a régi szellemiség szerint gondolkodó, de mai körülményekre átírva a 2013- as esztendő Rózsa Sándorai. Első körben egy nagyszabású demonstrációt szerveznek, október 5-6-rá. Aki úgy gondolja, hogy szín patikus a kezdeményez és, vegyen részt rajta, ossza meg, és vigye hírét a rendezvénynek.
Az alábbiakban közreadjuk a szervező felhívását:
Hortobágyot Nem Adjuk!!
Leírás: Rózsa Sándor 2Kedves barátaim!
(Pásztorok, Csikósok, Betyárok, Hagyomány őrző lovasok, Lovasok, Hagyomány őrzők, Motorosok, Biciklisek, Kirándulók és Mindenki ki ennek a Tájnak szerelmese, rabja, csodálója)
Elég kevés szó esik a médiákban arról, hogy " A Pusztát" a Hortobágyot privatizálják, fel akarják szabdalni! Mint minden, ez is az állam műve.
Ezt megelégelve Rózsa Sándor, Betyár csapatot más nevén "Szabad Csapatot" toboroz!!!
Ne hagyjuk!!! Hogy a mi Szép Pusztánkat a Hortobágyot nyakkendős urak osztogassák.
KÉREK MINDENKIT aki úgy érzi és teheti Csatlakozzon. Szükség van minden emberre. Lássák, hogy igen is számít mindenkinek e Táj.
Van összefogás és a Magyar nem hullik szét!
!! Én azt kérem mindenki a szívét adja hozzá, akkor nem lesz hiány !!
Gyülekező: 2013. Október. 5.-én Szombaton 12.00-kor kezdődik és 6.-á reggel09.00ig tart. (Ez az időpont csak a regisztrálóshoz szükséges.) Már szombaton aki tud jöjjön el igazi pusztai hangulatban lesz része. Szállás korlátozott számban foglalható, a többit egyénileg kell megoldani.
Helyszín: Tiszafüred, Patkós Csárda Cím: 5350 Tiszafüred, Fő utca 33
Telefon:(30) 278 7373
Innét indul Vasárnap 10.30-kor " Ha virrad,ha nem" felvonulás a 33as számú fő úton, Hortobágy vásártérre. A táv 30km.
E megtételéhez mindenki magának biztosítson lovat-eszközt.
További információért: Tel.:06-30/923-75-77 vagy 06-20/405-94-82
Várom telefonjaitokat, üzeneteiteket itt a facebook-on is, használjuk ki
eme csodás technika előnyét és értesítsük egymást egy megosztással,
e-mail-el, telefonnal.
Aki tudja mind ezt szebb formába önteni, szerkessze meg s úgy adja tovább.
Ui.:" Fölbolydult a puszta, lássák a következményt"

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Részletesebb leírás a Reszegi név eredetről és a településekről....

Régi képek a korabeli falusi nép életéből a Horthy korszak Magyarországán!