Miért utálják a Magyarokat Európában 2

Az első írás olyan történészek tollaiból jelentek meg akik másként látják a Magyarság helyzetét mint azok akik velük ellentétben hiszik is az Ős Magyar történelem tanítást és megpróbálják elfogulatlanul szemlélni a mai XXI. századi Magyar valóságot.
Én aki nagyon közel állok a történelem tudományokhoz, de nem tartom magam tudósnak sem csalhatatlannak sem. Általában elfogadom, ha bizonyítékokkal megtudnak győzni ismereteim ellenkezőjéről.
A honfoglalástól napjainkig végig követhetjük a Magyarok Históriáját, azok különböző állomásait. A magyar meséket, mondákat a népzenét amiből bőven meríthetünk és ha hagyjuk leülepedni a hallottakat mindjárt tisztábban látjuk Őseink cselekedeteit a honfoglalástól napjainkig.

Nem szeretnék külön történelem könyvet írni és abban bizonygatni ezt és azt a kort elég ha csak az elmúlt két Világháborúról és az azt követő időszakokra ejtek szót azt  is csak vázlatosan.
Azt mondják sokan és állítják, hogy Magyarországnak semmi köze az I világháború kirobbantásához. Lehet, hogy közvetlenül nem de közvetve mégis csak igen. Még akkor az Osztrák Magyar Monarchia államaként igen is közünk van. Az azt követő években pedig igen aktívan bekapcsolódtunk a háború pusztításaiba. Soha nem tudtuk vagy nem akartuk kivonni magunkat az ilyen eseményekből, mert hát a "Magyar virtus megkövetelte ezt"! Vagy nem?
Az úgymond nagy Magyarország feldarabolása mennyire volt igazságos s mennyire nem így 100 év távlatából is nagyon sok vitát vált ki ennek megítélése. Indokoltak voltak e a nemzetiségi államok létrehozásai vagy nem ezzel összefüggően is megoszlanak a vélemények. A Monarchia Magyarországán mennyire tiszteltük a Nemzetiségek jogait vagy mennyire nem? ezek mind olyan kérdések, hogy ma sincs rá elfogadható tudományos válasz.
Az első világháború alatt kitört szocialista forradalommal kegyetlenül végzett Horthy által vezetett vezetett tiszti különítmények cselekedetei is nagy hatással voltak a nagy hatalmak 1920 as döntéseire.
"Shvoy Kálmán vezérkari ezredes emlék irataiban is utal arra, hogy Vix alezredes valójában az antant budapesti katonai missziójának vezetője volt...""Frachet d Esperey tábornok Somogyi Szilveszter polgármesterrel tárgyalt/A Csongrád megyei Levéltárban fennmaradt a tárgyalásról készült eredeti feljegyzés"/ " A főparancsnok a legnagyobb udvariassággal az ajtóig elém jött.... s leültetett íróasztala mellé, amelyen Nagy Magyarország térképe volt kiterítve. Az volt a fő kérdése, hogy mit gondolok és/már mint Somogyi Szilveszter/ hogyan lehetne Magyarországon a bolsevizmust letörni. Azt válaszoltam, hogy engedjék meg a franciák az 1300 főből álló nemzeti hadsereget 10000 főre kiegészíteni adják vissza elvett fegyvereinket s egészítsék ki a felszerelésünket, s ez a 10000 fegyelmezett katona lefogja győzni a bolsevizmust....." Ebből a beszélgetésből is ki érződik, hogy az akkori magyar vezetőknek sokkal félelmetesebb volt a bolsevizmus Magyarországon mint azzal foglalkozni, hogy a vesztes háború milyen következményekkel járhat az országra.
Ekkor is a még létező összeverbuválódott századokat a bolsevizmus leverésére annak megsemmisítésére használták fel.
Aztán az újabb Vix jegyzék után csak Károlyi Mihályt okolták a csufos békeszerződés miatt pedig Károlyi Mihálynak ehhez semmi köze sem volt.
A Horthy kormányzósága idején ahelyett, hogy a népek békés egymás mellett élését szorgalmazta volna propaganda hadjáratával maga ellen  haragította az újonnan alakult szomszédos országok nem magyar nemzetiségű lakosait. Így van ez jelenleg is és így lesz ameddig nem rendeződnek a kapcsolatok a szomszédos nemzetekkel.

A második világháború esélyt adott Magyarországnak is arra, hogy próbálja rendezni viszonyát a szomszéd népekkel. A rendezés helyett a háborúban is és az azt követő években a Horthy és Rákosi rendszerekben tovább mélyült a kapcsolat. Az álmok éltek s élnek ma is nagyon sokakban.
Az Európai Uniónak többek között ez is a célja, hogy a határok eltűnjenek és a népek nemzetek között is szűnjenek meg az ellenségeskedések.
Sajnos ezeket a célokat nem szolgálja az orbáni propaganda amely állandóan ellenség képet alakít ki, hogy elterelje a figyelmet az ország belső problémáiról és a kormányszintű vezetési gondokról
Koncepció nélküli beruházások a nép nagy többségének elszegényítése, az oktatás a kultúra a tudomány elhanyagolás, az egészségügyről ne is beszéljek.

Még egy nagyon jelentős feszültséget okozó lépés amellyel végkép meg pecsételte a kormány.
Ellentétet alait ki az anya országi magyarság és a határon túli magyarság között.
 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Részletesebb leírás a Reszegi név eredetről és a településekről....

Régi képek a korabeli falusi nép életéből a Horthy korszak Magyarországán!